Lue nämä ohjeet huolellisesti ja kokonaan ennen aloittamista. Valmistusprosessi on periaatteessa sama kaikille oluttyypeille, mutta sokerin ja veden määrät vaihtelevat tyypin mukaan. Kunkin tyypin määrät löytyvät VESI & SOKERI -Taulukosta uutepakkauksen selosteesta. Brewferm®-olutpakkaukset ovat erittäin helppokäyttöisiä. Tärkeintä on varmistaa, että kaikki käyttämäsi välineet ovat täysin puhtaita!

Valmistusohje

  1. Poista kansi ja kannen alta löytyvä hiivapussi.
  2. Avaa tölkki ja laita se kattilaan, joka on täytetty lämpimällä vedellä (+/- 40°C), jotta mallasuute muuttuu juoksevammaksi.
  3. Kaada tölkin sisältö puhtaaseen ja desinfioituun käymisastiaan.
  4. Huuhtele tölkin pohjalta kaikki uute hyvin 1 litralla lämmintä vettä ja kaada käymisastiaan.
  5. Liuota sokeri 2 litraan lämmintä vettä ja lisää. Mikäli uutepakettiin ei tule sokeria, lisää vain 2 litraa lämmintä vettä.
  6. Sekoita kaikki huolellisesti puhtaalla sekoitusmelalla tai isolla lusikalla.
  7. Lisää kylmää vettä oluttyylin mukaisesti ja sekoita uudelleen.
  8. Anna seoksen jäähtyä noin 20-25°C.
  9. Voit halutessasi mitata ominaispainon ominaispainomittarilla. Ihanteellinen arvo löytyy etiketistä (Alkuperäinen ominaispaino).
  10. Avaa hiivapakkaus ja kaada sen sisältö nesteen päälle.

Käyminen


11. Sulje käymisastia ja aseta siihen ilmalukko, jonka olet täyttänyt vedellä noin puoliväliin.
12. Aseta astia lämpimään paikkaan, jossa lämpötila on mahdollisimman vakaa (18–23°C) ja anna käydä 7-10 päivää.

Pullotus


13. Käytä ominaispainomittaria ja ota luku talteen. Oluen voi pullottaa, jos:

  • Käymisastiassa ei ole enää toimintaa ja mitattu SG on suurin piirtein odotetun SG mukainen (katso taulukko) ja
  • SG on ollut vakaa 48 tunnin ajan.
    Huom! Vain ominaispainon mittaamisella voit olla varma, että käyminen on loppunut. Mikäli olet epävarma. Odota vähintään 48 tuntia.
  1. Siirrä olut lappoamalla puhtaaseen käymisastiaan ilman, että pohjasakka sekoittuu.
  2. Lisää 7 grammaa sokeria litraa kohden pullotettua olutta varten (jos täytät tynnyreitä, käytä 2,5 grammaa sokeria litraa kohden).
  3. Sekoita hyvin. VINKKI: Liuota sokeri pieneen määrään lämmintä vettä ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Huom! Jos haluat välttää sokerilisäykset ja oluen siirtämisen, voit ostaa suoraan hiilihapotustabletteja. Näiden avulla voit siirtää oluen suoraan pulloihin ja lisätä vain yhden tabletin per pullo.
  4. Sulje pullot kruunukorkilla tai flip-top-korkilla ja pidä huoneenlämmössä (18-23°C), jotta toinen käyminen alkaa.
  5. Kymmenen päivän kuluttua siirrä olut viileämpään paikkaan kypsymään (6-8 viikkoa).
  6. Avaa olut, kaada ja nauti! Kippis!

Vinkkejä

  • Kaiken on oltava täysin puhdasta! Käytä puhdistustuotetta, joka on tarkoitettu erityisesti tähän, kuten Chemipro® OXI tai PBW Five star yhdessä Chemipro San:in kanssa.
  • Mittaaminen tuo varmuutta ja tärkeää tietoa. Jokainen käyminen on biokemiallinen prosessi, eikä eksaktia tiedettä. Älä panikoi, jos käymisarvot eivät ole identtisiä taulukon arvojen kanssa.

TURVALLISUUSOHJEET
Noudata seuraavia sääntöjä välttääksesi pullojen tai tynnyreiden räjähtämisriskin:

  • Käytä vain paineenkestäviä ja uudelleenkäytettäviä olutpulloja, joissa ei ole naarmuja tai halkeamia.
  • Älä luota pelkästään kiinteään käymisaikaan tai ilmalukon kuplintaan. Mittaa aina oluen ominaispaino ennen käymistä ja käymisen jälkeen käyttöohjeen mukaisesti.
  • Älä koskaan lisää liikaa sokeria pullotuksen yhteydessä.
  • Toisen käymisen aikana säilytä pullot ja tynnyrit erillisessä, suljetussa tilassa, jossa on vakaa lämpötila..
  • Älä koskaan säilytä täytettyjä olutpulloja tai tynnyreitä paikassa, jossa ne ovat suorassa auringonvalossa.