Tämän reseptin on luonut Viking Malt.

Viking Helles on kultaisensävyinen ja virkistävä Lagerolut aurinkoisille kesäpäiville! Mallaspohjana toimii Viking Maltin Pilsner, Golden Ale ja Cara Body. Viking Hellesin maku on pehmeän maltainen, mutta ei makea. Keskitasoinen humalapitoisuus tekevät tästä oluesta erittäin helposti juotavan!

Lähtötiedot skaalausta varten:

  • Alkoholi: noin 5 %
  • Väri: 8 EBC
  • Katkero: 19 IBU
  • pH: 4,2

Raaka-aineet

5 kg mallaspohjalle määrät ovat seuraavat

Tästä tulee noin 5 % vahvuinen ja 23 litran erä. 

LAGER RESEPTI

Mäskäys

Mäskäysaika 61 min

Tarvitset 18.5 litraa puhdasta vettä. Tähän käy vesijohtovesi. Laske pH-taso 5.5, jos mahdollista.

Mäskäyslämpötilat:

63 °C – 15 min

66 °C – 15 min

 73 °C – 30 min

77 °C – 1 min

Mäskin huuhtelu

Nosta maltaat pois vedestä ja laita ne astian yläpuolelle niin, että nesteet valuvat vierteen sekaan.

Kaada maltaiden päälle noin 76 °C huuhteluvettä (Sparge water) 13 litraa.

Anna mäskin valua.

 

Keittäminen

Laske pH 5.0

Keittoaika 60 min

  • Koko Mittelfruh määrä lisätään heti keiton alussa.

Viilennä ja hiivaa

Viilennä vierre 10 asteiseksi ja lisää hiiva. Anna käydä 7 päivää 10 asteessa. Nosta lämpötila 16 asteeseen ja anna käydä taas 4 päivää. Lopuksi Cold Crash noin 1 asteessa 2 viikon ajan.

Pullota

Lappoa käynyt olut 0.5 litran pulloihin ja lisää hiilihapotuspala. Pidä pullot 2 viikkoa 15-20 asteessa. Siirrä tämän jälkeen kypsymään jääkaappiin vähintään 6-8 viikoksi.

Kun pitkä odotus on ohitse, sinulle on raikas Helles, jossa on noin 5 prosenttia alkoholia. Tätä kelpaa tarjota kavereille!

Tämän reseptin raaka-aineet