Fermentis SafBrew DA-16 – kuiville oluille
10,50 €
Varastossa
Fermentis SafBrew DA-16 – kuiville oluille
SafBrew™ DA-16 on voimakas sekoitus kuivahiivaa ja entsyymejä, jotka yhdessä tuottavat aromikkaita ja kuivia oluita. Sopii erityisen hyvin hedelmäisten ja humalapitoisten oluiden valmistukseen, kuten Brut IPA. DA-16 suositellaan myös korkean alkoholipitoisten oluiden valmistukseen, jopa 16% ABV. Pakkauksessa 25 g.
Ainesosat: Hiiva (Saccharomyces cerevisiae), Maltodekstriini, Aspergillus nigerin glukoamylaasi (EC 3.2.1.3), emulgointiaine E491 (sorbitaanimonostearaatti).
Hiivan ominaisuudet
Esteripitoisuus – korkea
Attenuaatio/käymisaste (eng. attenuation) – 98-102 %
Käymislämpötila 20-32°C
Alkoholinsietokyky 16 %
Annostelu
10-20 g / 10 l
30-40 g / 30 l
| Paino | 0,025 kg (kilogramma) |
|---|---|
| Mitat | 13 × 10,5 × 0,4 cm (senttimetri) |
| Tuotemerkki |
1 arvio tuotteelle Fermentis SafBrew DA-16 – kuiville oluille
Toimitus ja palautus
Yli 150 € ja alle 30 kg tilaukset ilman toimituskuluja. Tutustu tarkemmin tilaus- ja toimitusehdoistamme sekä palautusehdoista!

Heikki (varmistettu kirjoittaja) –
Testasin ihan mielenkiinnosta, kun on pidemmän aikaa ollut aikomuksena kokeilla, että kuinka vahvaa olutta pystyn karvalakkisysteemillä kattilassa pussimäskäämään ja keittelemään. Yllätyksekseni tällä tosiaan tuli 16% vahvuista olutta. Alkoholi maistuu oluessa vahvasti ja käymisen aikana kuului sihinää käymisastiasta – luultavasti ne entsyymit. Käyminen itsessään oli nopea ja tehokas. Pulputti tasaisen vauhdikkaasti muutamassa päivässä, mutta ei onneksi niin aggressiivisesti, että olisi puskenut ylös. Kiinnostaisi kokeilla myös Fermentiksen DW 17 hiivaa, jos se saataisiin myös valikoimaan. Olut oli jo nyt hyvin viskimäinen. Pullotin ilman sokeria ja tuntuu, että on huoneenlämpöisenä parhaimmillaan. Seuraavaksi varmasti tämän hiivan kanssa käytän savumaltaita ja kokeilen jäädyttämistä (freeze distilling).